Konu: Dünyada Mutfak Kültürü Paz Haz. 20, 2010 3:46 pm
Dünya mutfakları Genel :
Değişik Ülkelerin kendine has kültürleri ve de kendine has mutfakları vardır. Bir ülkeyi tanımak için gezmek,tarihi yerlerini görmek,müzelerini takip etmek kadar o ülkeyi tam tanımak için tabiatıyle mutfak kültürlerinide bilmek gerekir. Burada bazı ülkelerin kendine has ve bize ilginç gelebilecek yemek çeşitlerini özet olarak sunacağız.
Japonya : Yemek yemeyi sanat haline getiren japonlar,ince çubuklarla pirinç yerken bunu kanıtlamış olurlar. İlginç birkaç yemek çeşidine gelirsek : Pirinçli, karidesli,avokado lu Sushi (Çiğ balık) . Sushi ye benzer ama pirinç yerine Soya Sosu kullanılan Sashimi. Bizdeki mantıyı andıran Gyoza. Piriç pliavı benzeri farkı tuzsuz olması yemeklerinden Gohan. Kurutularak yaprak haline getirilmiş deniz yosunlu Makizusi. Buğday unundan yapılan ve bizdeki şehriye ye benzer Udon. Posa ve Suyundan arındırılmış soya fasulyesinin püresinden yapılan Tofu. Buharda haşlanıp havanlarda dövülerek hamur kıvamına getirilmiş pirinç yemeği Moçi.
Endonezya : Bir adalar topluluğu ülkesi olan Endonezya da yemeklerin özellikleri,adalarda yetişen sayısız çeşitte baharatların ustaca kullanılarak kendine has egzotik yapılarıdır.Her adanın ayrı ayrı yemekleri farklı tatlardadır.Bu ülkede meyvaların her çeşidine rastlamak mümkündür,adeta yok yoktur.Ayrıca deniz ürünlerinin de ayrı bir yeri vardır. Yemeklerindeki tat farklılığı özellikle Bali adalarında yetişen 13 ayrı bitkinin karışımıyla elde edilen Yabani Zencefil den ileri gelmektedir.
(Sizde ÜYE OLUNUZ ve CEVAP YAZ veya YENİ KONU imlecini tıklayarak, Konu hakkındaki düşüncelerinizi, birikimlerinizi kaydedip PAYLAŞIMA katılınız.)